onsdag 23 februari 2011

Motalas äventyr mot division 2

Matchen i söndags var inte direkt vad vi väntat oss. Att tagga till en match mot ett lag som ligger sist är alltid svårt. Även fast man vet att man ska vara med från början så blir det oftast alltid tvärtom, och så var även fallet denna gång.

Innan vi skulle börja värma upp fick vi reda på att vi skulle ha en tyst minut innan matchen skulle blåsas igång. En av deras spelare hade hastigt och oväntat gått bort. Oavsett om det inte har med oss att göra så blir man ändå påverkad. Tillberga grät och publiken grät, vi stod och tittade ner i marken, försökte visa våran respekt men samtidigt inte tappa fokus på det vi var där för, vinna matchen.

Pipan blåser igång spelet och det blir tufft från början. Vi i försvaret lyckades inte alls hjälpa våran målvakt Karin Engesten i målet. Utan 9 metersavslut och 6 metersavslut kom gång efter gång och vi fick inte grepp om dom. I anfall bommande vi också gång på gång.
När vi låg under med 7-2 tog vi en timeout och Lasse talade om ett och annat och var inte nöjd med vårat spel. Vi gjorde inget av det som vi sa för 10 minuter sedan i omklädningsrummet.
Efter det började vi spela som vi ska, vi satsade fullt ut och fick med oss utvisningar och mål.
Sofia Johansson gick in i mål, efter att ha haft ett uppehåll sen i somras. Hon lyckades ta de avslut som vi inte kunde hålla bort. Från timeouten till halvleksvilan hade vi bara släppt in 3 mål och gjort 15. Så halvtidsreslutatet var 17-10 till oss.

Andra halvlek var inte lätt alls. Vi höll bort många spelare men lyckades inte hålla deras M9 och H9 borta.
Stundtals spelar vi bra i anfall, vi hittade luckor och gjorde våra starter men vi missar en del avslut och slarvade med mottagningar, övertramp, osv.
Vårat lag har väldigt höga krav på sig. Vi vinner matchen med 32-23. Vi säger att vi borde gjort mer mål och vi borde släppt in mindre. Men att göra 32 är inte dåligt och vårat mål var att släppa in max 20 bollar. Så det uppnådde vi inte men med tanke på inledningen på matchen, våra missar och den tysta minuten innan så tycker jag att vi ska vara nöjda. Tillberga ska ha all heder att de orkade spela matchen och att de var så trevliga med tanke på allt som hade hänt dom.
Jag tycker målvakten Sofia Johansson gjorde en riktigt bra insatts och gjorde några viktiga räddningar som gjorde att vi utespelare höjde oss.