söndag 6 februari 2011

Vändningen vi väntat på, Och världens längsta Jake

Match idag mot Hästö. Vi talar innan matchen att vi ska våga trycka och hur vi ska dirigera anfallsspelet när vi har lite olika uppställningar inne på plan. Alla är överens och det känns mycket bra. Hultsfredsmatchen är lagd i ryggsäcken och nu väntar det strålande spel framåt och en tät defensiv i 60 minuter, och två poäng är inhämtade.

Uppvärmningen är bra det känns taggat och avslappnat. Men självklart så börjar matchen som vanligt tvärtemot vad vi väntar oss. Vi har 3 lika sen går Hästö ifrån till 3-6 och känslan av hultsfred den där mörska fredagskvällen börjar smyga sig på. Vi står skapligt i försvaret men vi har mängder av tekniska fel i anfallsspelet vilket gör att Hästö kan kontra in mycket enkla bollar. Vi hämtar oss dock skapligt men får kämpa lite för mycket för varje mål och vi lyckas komma ifatt ett par gånger och ställningen i halvtid är 14-14.

Det känns som att vi ska kunna jogga ifrån Hästö men de har bitit sig fast som en fästning i Kalmarsporthall denna afton. Vi pratar om att ta tag i det ordentligt och få tryck på bollen. Hjälpa varandra till lägen och inte gå individuellt. Vi börjar ju faktiskt komma igång skapligt i slutet av första halvlek.

Det ska tilläggas att trycket som sagt ökade från Kalmars sida i slutet av första när Hästö går ut på dubbelpunkt på Jake och Mike. Varför gjorde dem det? Vi trampar ifatt och nästan förbi med stoffe som leder styrkorna framåt och drar dit ett gäng i bortre.

Andra halvlek är jämn i c:a tio minuter, när vi lägger in nästa växel och trampar igenom ordentligt kommer också de enkla målen som vi haft sånt problem att få i en rad olika matcher denna säsong. Jeppe storspelar i målet och bidrar till att vi kan gå mot en faktiskt ganska komfortabel seger tillslut. Alla drar sitt strå till stacken, Oskar kommer in och dominerar och är 100% i sina avslut. Tulle fågel dunkar in straffar som om han aldrig gjort annat. våra vänsterhänta gör det kalas i sina satsningar. Palle Cyborg Rosenqvist är, ja, en Jävla hjälte som reser sig efter att ha gått i backen, det är inga dåliga smällar. Knoen fördelar som Balic ja listan kan göra väldigt lång idag. Alla i hela laget gör det dem ska idag. Kan inte komma på någon mer att nämna.

Ja, just det! Ninjan som smugit sig in i laget, eller han har varit med hela tiden. Världens längsta Jake. När det var c:a 3 minuter kvar ropar speakern ut att Jake precis gjort sitt tolfte mål. Vi tittar på varandra på bänken och undrar vafan har han gjort så många. Kan man göra tysta mål? Det är ju ganska uppenbart att man kan, eftersom ingen trodde att han gjort så många. Jake tog alltså hem kundvagn och var matchen spelare i mina ögon. Karln slutar aldrig kriga och i afton gav detta en fantastisk utdelning och jag tror dessutom att han missade ett skott max två på hela matchen. Fantastiskt Jake!

Nu till något mindre skoj. Kalmar HK herr spelar i division 2 södra, ligger på tredjeplats och jagar kval till division 1, och vi spelar idag bortamatch i Kalmarsporthall. Var är vår åttonde spelare? Det var som om det vore träning idag, publiken började klappa händer och stötta oss när det var 5 minuter kvar, i ledning med åtta bollar. Kom igen Kalmar vi jagar kvalplats vi behöver ert stöd, ju mer högljudda desto bättre. gapa och skrik på allt klappa händerna. Åtminstone klappa händerna, vi brinner för detta och behöver er! Det var mycket folk på läktaren idag men det var nästan så man hörde syrsor. Kom igen!!!

Nu är det fem tuffa matcher kvar, en match i taget, en träning åt gången. We are willing to fight and die for that last inch, the question is Kalmar are you with us?