söndag 20 februari 2011

Gameday - Kalmar HK dam vs IF Hallby HK dam

Klockan 1700 smäller det i Sporthallen denna söndag.
Då är det dags för match för damerna igen! 
Det är IF Hallby HK dam som gästar och 
vi på bloggen tar tempen på lagen inför smålandsderbyt. 

Så det blev några snabba frågor till Rebecca Ronnysdother, 
målvakt i Hallby och Kalmars nia Joanna Jonsson. 






Rebecca, hur har eran säsong varit och hur känns det så här inför slutspurten?
Säsongen har väl inte gått riktigt efter förväntningarna. Vi har snubblat på målsnöret i många matcher. Kan man skylla på otur? Vi behöver vinna de två återstående matcherna för att hålla oss kvar & det ska vi göra.


Senast lagen möttes i Jönköping vann ni med 11 bollar, hur har ni laddat upp inför returen? 

Vi är i lika stort behov av poängen som Kalmar så vi förväntar oss en tuff match. Men vi är taggade. Vi har en bra träningsvecka bakom oss & är mentalt förberedda.

Slutligen, vad kan publiken förvänta sig från hallbys sida  under smålandsderbyt? 

Jag hoppas att vi kan bjuda publiken på spelskicklig & underhållande handboll. Som sagt, det kommer bli en tuff match men jag är ledsen alla Kalmar fans.. Det är Hallby som åker hem med två poäng!



Joanna vill sätta stopp för Hallby dam.


Joanna hur har säsongen med Kalmar HK varit och hur känns det så här inför slutspurten? 

Säsongen har väl inte varit som vi tänkt oss direkt.. Det började med att vi hade skador på försäsongen vilket gjorde att vi inte kunde träna ordentligt, jag själv började ju inte träna förrän september någonting heller.. så det tog ett tag att få ihop spelet ordentligt. Vi har bra spel på träningarna och även om det är annorlunda motstånd på match så har vi inte alls samma fart på bollen. Men nu ska vi se till att göra ett bra slut på säsongen och så att inte pandora går om oss, sen får vi blicka framemot nästa säsong.

Ni möter hallby som ligger precis över er i tabellen, hur går tankarna inför Smålandsderbyt? 

Vad jag har förstått av referaten på hallbys hemsida så har de ofta varit med i matcherna och sen förlorat med nåt ynka mål, så tabellen talar väl inte riktigt för hur dana dem är. Det blir en otroligt tuff match men om vi spelar så vi bra vi kan så kan vi absolut slå dom!


När ni möttes i Jönköping så blev det 27-16 i favör till getterna, är det tal om revansch eller ska de bara slaktas? 

Både revansch och slakt!!=) När vi möttes sist var det otroligt tufft, de spelade på gränsen till fult hela tiden och domarna tillät väl lite väl mycket tyckte vi.. Så nu får vi ge tillbaka!

Vad kan publiken förvänta sig för match? 

Tror som sagt att det blir otroligt tuff match, vi saknar Maria Hammarström imorgon + att det varit dålig uppslutning på träningarna i veckan pga sjukdomar och skador så vi får se hur vi orkar, men vi ska kämpa tills vi stupar. Själv är jag dunderförkyld men det ska nog ordna upp sig tills imorgon! Sen behöver vi lite hjälp från publiken också!

Har du någon hälsning till Rebecca i Hallbys mål?

Med tanke på att jag typ skjuter lösast i hela serien så behöver hon väl inte oroa sig för att få ont om hon (mot all förmodan haha) tar bollen haha.


Vi på bloggen tackar och önskar lycka till!! 
Väl mött i Sporthallen till avkast klockan 1700.

// Berra "120KG Kärlek" Berntsson

3 kommentarer: