torsdag 17 februari 2011

Hammare, spik och Jakes dubbel

Under uppvärmningen kommer Böna fram till mig och frågar ifall jag hade hammare och spik med mig, svaret blev ett självklart JA. Med de sagt kändes det extra bra att i matchens första anfall få göra en dubbelräddning, och fem minuter senare en trippelräddning. Man va inne i matchen så att säga. Så pass att Simba tänkte leta upp telefonen för att beställa en pizza..
Frammåt började det lite trevande med många skott i den gröna zonen för motståndarmålvakten men när väl tryggheten infann sig så hittade vi lösningar och i takt med att vi får tag i bollen bakåt så kan vi trycka på kontringar och göra enkla mål. Det stod 8-8 men när vi växlade tempo i slutet av första så ryckte vi ifrån till 17-10 ledning i paus.

Under pausen gick snacket att vi skulle fortsätta springa och inte ge dem någon energi till att komma ifatt, då senaste matchen såg ut ungefär på samma sätt men då växjö åt sig i kapp i andra för att bara vara två  bollar i från KHK när slutsignalen ljöd.

Vi börjar med bollen i andra och får direkt utdelning, mål framåt och erövring av bollen bakåt och vips 3 minuter senare leder vi med 20-10. De börjar hänga med huvudena och vi sträcker på oss, kändes ett tag som alla va lika långa som Jake även om det är omöjligt för han är längst i världen just nu!!
Kom det inte någon dipp kanske ni undar..
Jo då, som för alla lag kom det en dipp men när vi tappade bollen framåt så kunde vi hålla koncentrationen bakåt och knipa bollen utan att de kröp närmare.

Slutresultat Växjö - Kalmar 19-28

Sammanfattningsvis så fick micke spela handboll igår, grattis! han va bara punktad en tredjedel av matchen och under den delen löste vi situationen med ett tryggt 5 mot 5 spel.
Vi kunde bara inte förlora...
Det som främst utmärke sig under matchen var taggningen från alla gubbar som höjde hela laget till ett bra och tätt jobbande försvar som enbart släppte igenom fullt tagbara bollar för mig som målvakt! Och ja hammare och spik va med kryddat med plankorna som försvaret hade med sig!
Det finns fortfarande saker att förbättra efter matchen men inget att klaga på, detta va den bästa prestationen från samtliga händer och fötter under dessa 2 säsonger som jag varit i klubben! Det va bra från bänken och hela vägen ut på banan, alla skall ha beröm.

Och sist men inte minst så valde världens längsta Jake att ta en dubbel. Han knep tag i både botballen och kundvagnen, bra jobbat Jake!